Om oss

Ca. 1900

B.I. Børserud`s tippolderfar H. Vold etablerer seg som blikkenslager i Lillestrøm med eget verksted i Teatergata.

1925

Etter endt læretid og svennetid hos blikkenslager Vold etablerte Olaf T. Meyer seg som selvstendig blikkenslager i 1925 med verksted i Nittedalsgaten 31 frem til 1946. Da bygde han eget verksted i Gjerdrumsgaten 16 og etablerte O.T. Meyer Blikkenslager & Karosseriverksted.

1971

Per Meyer tok over verkstedet i 1971 etter sin far og etablerte O.T. Meyer`s eftf. Han videreførte de stolte håndtverkstradisjonene inn i en ny tid der blant annet takrenner i sink og forskjellige beslag i sink gradvis ble byttet ut med ferdigproduserte lakkerte takrenner i stål/aluminium og beslag laget av plastbelagte stålplater. I tillegg gjorde takrenner i plast sitt inntog på markedet og O.T. Meyer`s eftf. var i en periode eneforhandler av Plastmo takrenner på Romerike.

2016

B.I. Børserud er daglig leder hos B.I. Børserud Blikkenslagerverksted AS og driver i samme verksted, med mange av de samme maskinene og mye av det samme utstyret som ble anskaffet av Olaf T. Meyer 1925-1971.

Utviklingen i blikkenslageryrket har vært formidabel siden 1900 og i dag kan man kjøpe nesten alt ferdigprodusert etter standard mål fra en eller annen leverandør, samt at mye av håndtverket har blitt “automatisert” med elektriske og hydrauliske maskiner og utstyr.

Imidlertid er takrenner, beslag m.m. i sink og kobber laget etter mål på veg tilbake og vi merker en gledelig økning i forespørsel etter dette kontra ferdigproduserte standardvarer.

Vi utfører og har utført det meste innenfor tak og tradisjonelt blikkenslagerarbeid av ypperste håndtverksmessig kvalitet i mer enn 100 år.

Vi arbeider med alle typer metaller.

Vi skreddersyr blikkenslagerarbeidet med fokus på tradisjonelt godt håndtverk, finish og presisjon.

Vi ser det som en viktig oppgave å bidra til å ta vare på Norsk håndtverkskultur, og holde en høy faglig standard. Samtidig som vi er opptatt av å ta vare på gamle håndtverkstradisjoner, ser vi på det som viktig å utvikle nye løsninger.

/

Vi leverer og monterer komplette tak, snøfangere, takrenner og alle typer beslag etter mål som blir produsert i vårt verksted midt i Lillestrøm.

Vår filosofi og mål er å alltid levere blikkenslagerarbeid av ypperste håndtverkskvalitet og presisjon.

Hvorfor skal du velge oss?!

Vi har lang erfaring

Vi har eget verksted

Vi har erfarne ansatte